Media

Peristiwa
27/1/22
Isu
Selangor
Banjir

Selangor Kini: Pertimbang bantuan kenderaan rosak akibat tanah mendap - EXCO

SHAH ALAM, 26 JAN: Kerajaan Negeri mengadakan perbincangan bagi membantu pemilik kereta yang terjejas ekoran mendapan tanah di Lestari Perdana, Bandar Putra Permai semalam.

EXCO Infrastruktur Ir Izham Hashim berkata pertemuan bersama unit pengurusan bencana negeri di bawah portfolio Dato’ Menteri Besar diadakan petang ini, lapor Sinar Harian.

“Kereta terjatuh dalam longkang ini mempunyai tuannya memandangkan ia sedang dibaiki pihak bengkel, jadi kita lihat langkah yang akan diambil,” katanya selepas melawat lokasi kejadian.

Ir Izham berkata perbincangan bersama Majlis Bandaraya Subang Jaya serta pejabat daerah dan tanah juga akan diadakan dalam masa terdekat bagi menyiasat punca insiden selain mengambil langkah jangka panjang.

Beliau menjelaskan kejadian semalam lebih teruk berbanding 2018 berikutan terdapat pergerakan tanah.

“Kita perlu buat siasatan tanah bagi melihat punca sebenar sebelum laksana pengukuhannya untuk tempoh jangka panjang,” katanya.

Semalam, media melaporkan sebanyak lima kenderaan yang diletakkan di tepi Jalan LP 1A/2 Lestari Perdana rosak selepas tanah mendap berlaku di kawasan terbabit.

Bagaimanapun, tiada mangsa dilaporkan terlibat dalam insiden berkenaan.

Seterusnya
#KITASELANGOR
Daftar hari ini untuk dapatkan maklumat terkini terus ke e-mel anda
Terima kasih!
Anda telah didaftarkan untuk menerima makluman dan maklumat terkini.
Maaf! Ada ralat.